کیک بار لیمویی

کیک بار لیمویی
Posted: مرداد 15, 1396
Categories: مقالات
Comments: 0

مقالات

 

"کیک بار لیمویی"

    

       لیمو یکی از محبوب ترین طعم دهنده‌هاست که تقریباً در هر خوراکی و نوشیدنی خوشمزه میشود. در بیشتر دستور غذاها از لیمو یا آب لیمو استفاده میشود و نوشیدنی های تابستانی و زمستانی هم از این قضیه مستثنی نیستند. اگر شما هم جزو طرفداران عطر و طعم لیمو هستید توصیه می‌کنیم این کیک لیمویی را امتحان کنید. اگر هوس یک دسر خوشمزه کرده اید و حوصله خرید رفتن هم ندارید، کیک لیمویی بهترین گزینه است چون مواد لازم آن تقریباً در هر خانه ای پیدا میشود. در ضمن دستور تهیه بسیار ساده ای دارد و حتی مبتدی‌ها هم از عهده پخت آن بر می‌آیند.

  • برای درست کردن این کیک لازم نیست با شیرینی پزی آشنا باشید. این نوع کیک لیمویی خیلی راحت درست میشود و فقط کافی است دستور تهیه آن را درست اجرا کنید. این کیک را درست کنید و آن را با یکی از نوشیدنی‌های گرم یا سرد ساختنی سرو کنید.


     - گام اول: مواد را تهیه کنید

 

مواد لازم برای خمیر کیک لیمویی

  • نصف فنجان کره بدون نمک
  • نصف فنجان شکر سفید
  • دو فنجان آرد
  • کمی‌نمک

مواد لازم برای داخل کیک لیمویی

  • 6 عدد تخم مرغ
  • سه فنجان شکر
  • دو قاشق غذاخوری پوست لیموی رنده شده (4 عدد لیمو)
  • یک فنجان آب لیموی تازه (6 تا 8 عدد لیمو)
  • یک فنجان آرد

روی کیک‌های لیمویی را می‌توانید با هر چیزی تزیین کنید که ساده ترین آن پودر قند است که ما انتخاب کرده ایم.

وسایل لازم

  • فویل آلومینیومی
  • دستگاه آب میوه گیری برای گرفتن آب لیموی تازه
  • رنده برای تهیه چوست لیمو
  • تابه شیرینی پزی (22.5 در 33 سانتیمتر)

 

  • -گام دوم : خمیر زیر کیک را درست کنید
  • کره و شکر را در یک کاسه بزرگ بریزید و چند دقیقه آنها را با هم مخلوط کنید تا سبک و نرم شوند. سپس آرد و نمک را هم به مخلوط اضافه کنید و خوب آنها را مخلوط کنید. خمیرتان خرده خرده است اما اگر کمی‌آن فشار دهید کاملاً به هم می‌چسبد.      دست‌ها و تخته ای که روی آن کار می‌کنید را آغشته به آرد کنید و خمیر را به شکل توپ در بیاورید. وقتی خمیر کاملاً یکدست بهم چسبید، آن را صاف کنید.

      • -گام سوم : خمیر را شکل دهید

      حالا باید خمیر را در تابه شیرینی پزی تان قرار دهید. ابتد تابه را با فویل آلومینیومی‌بپوشانید و سپس کف آن را با خمیر بپوشانید. خمیر را بصورت کاملاً یکدست در تابه پخش کنید و لبه‌ها آن را تا 1.5 سانتیمتر بالا بیاورید تا مواد داخل کیک سرجایشان بمانند.

      لازم نیست خیلی نگران درست کردن خمیر و شکل دادن به آن باشید. برخلاف بیشتر کیک‌ها و دسرها، کیک لیمویی همیشه خوب از کار در می‌آید و نیاز به سخت گیری زیادی ندارد.

      بعد از اینکه خمیر را کاملاً در تابه شکل دادید، به مدت نیم ساعت آن را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود. اگر بتوانید بیشتر صبر کنید، خمیر بهتر هم خواهد شد.

      در طول این نیم ساعت فر را روی درجه 350 فارنهایت قرار دهید تا گرم شود.

      -گام چهارم : خمیر زیر کیک را بپزید

وقتی خمیر سرد شد، تابه را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر که روی درجه 350 فارنهایت تنظیم شده قرار دهید. در این مرحله از پخت فقط کافی است خمیر به رنگ قهوه ای روشن در بیاید.

اگر خمیر بعد از پخت پف کرد و لبه‌های آن مثل قبل روی دیواره‌های تابه نبودند، کمی‌آن را با دست فشار دهید تا دوباره فرم قبلی اش را بگیرد.

در ادامه باید مواد داخل کیک را آماده کنید. در طول این مدت تابه خمیر را یک گوشه بگذارید تا سرد شود و فر را هم روشن بگذارید تا بعداً کیک لیمویی را در آن بپزید.

گام پنجم : آب لیمو و پوست لیمو را آماده کنید

قبل از آب گیری و رنده کردن، پوست لیموها را خوب بشویید.

لیموها را قبل از رنده کردن پوست شان نصف نکنید تا کارتان راحت تر شود. لیموهای شسته و درسته را روی طرف ریز رنده بکشید تا پوست شان به اندازه دلخواه دربیاید.

حالا باید یک فنجان آب لیموی تازه بگیرید. به هیچ وجه توصیه نمی‌کنیم از آب لیموی آماده و صنعتی استفاده کنید. برای پر کردن یک فنجان بین 6 تا 8 لیموی متوسط نیاز داریم. اگر از آب میوه گیری دستی استفاده می‌کنید، حتماً از فیلترش هم استفاده کنید تا پالپ‌ها و تخم‌های لیمو وارد آب نشوند.

گام ششم : مایه داخل کیک را درست کنید

بعد از آماده کردن پوست لیموی رنده شده و آب لیموی تازه می‌توانید مایه داخل کیک را آماده کنید.

همه مواد تشکیل دهنده مایه داخل کیک لیمویی (آرد، شکر،آب لیمو، پوست لیمو و تخم مرغ‌ها) را در یک کاسه بزرگ بریزید و با حرکات سریع هم بزنید. چند دقیقه طول میکشد تا مواد خوب با هم مخلوط شوند. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که هیچ توده ای در مخلوط وجود نداشته باشد.

گام هفتم : کیک را بپزید

مایه ای که در مرحله قبل آماده کردید را روی خمیر زیر کیک بریزید. حواستان باشد مایه کیک از محدوده خمیر بیرون نزند. احتمالاً نمی‌توانید همه مایه را یکجا داخل تابه بریزید و باید کم کم مایه را اضافه کنید. از وسط تابه شروع کنید و مایه را اضافه کنید. اینکار را تدریجی انجام دهید تا هیچ حبابی در مایه ایجاد نشود.

حالا دوباره تابه را به مدت 30 تا 35 دقیقه در فر با دمای 350 فارنهایت قرار دهید.

وقتی تابه را از فر بیرون بیاورید که مایه درون آن کاملاً گرفته باشد و شل نباشد. اگر تابه را بیرون آوردید و قسمتی از کیک شل بود آن را دوباره در فر بگذارید تا خوب ببندد. نگران تیره شدن لبه‌های کیک نباشید؛ همین باعث خوشمزه تر شدن کیک می‌شود.

کیک لیمویی آماده است

کیک لیمویی را در دمای اتاق سرد کنید یا آن را یک ساعت در یخچال قرار دهید. کیک لیمویی وقتی سرد باشد، لذیذتر است و راحت تر بریده می‌شود.

بعد از اینکه کیک را برش زدید، روی آن پودر قند بپاشید. البته می‌توانید کیک را با هر خوراکی دیگر هم تزیین کنید.  بهتر است کیک لیمویی را در یخچال نگه دارید و آن را در دمای اتاق نگذارید.

"نوش جان"


.

Print
Tags:
Rate this article:
5.0

Please login or register to post comments.